تعریف مراکز هزینه در نرم افزار حسابداری هوشمند

تعریف مراکز هزینه و روش ثبت در نرم افزار حسابداری هوشمند

مرکز هزینه چیست؟

هر بخش یا عملکردی از یک سازمان که در آن هزینه می‌شود و یا در ایجاد هزینه نقش دارد، اصطلاحا مرکز هزینه نامیده می شود. در موسسات تولیدی و صنعتی داویر و سطوح خاص پروسه تولید، هر کدام می تواند یک مرکز هزینه محسوب شود. در کسب و کارهای خدماتی از جمله رستوران ها و فروشگاه ها نیز مرکز هزینه تعریف می شود. تعیین و ثبت هزینه های مختلف یک مرکز هزینه به صورت مجزا و اصولی، در بهایابی کالا و خدمات یک کسب و کار بسیار موثر است.

کاربرد مرکز هزینه در حسابداری صنعتی چیست؟

بحث تعیین مراکز هزینه در حسابداری صنعتی از اهمیت بسزایی برخوردار است. در یک کارخانه، بخش های مختلفی در پروسه تولید محصول دخیل هستند. بنابر تعریف فوق، هر یک از مراحل پروسه تولید جزء مراکز هزینه محسوب می شود.

به منظور محاسبه بهای تمام شده کالا، نیاز به تعیین هزینه ها در هر مرحله است. با تعریف صحیح مراکز هزینه می توان مشخص کرد که هر یک از بخش‌های، دخیل در پروسه چه مبلغی از عوامل تشکیل دهنده بهای تمام شده را به خود اختصاص داده است. در حسابداری صنعتی به هر یک از این بخش ها مرکزهزینه گفته می‌شود.

چگونه باید مرکز هزینه را تعیین کرد؟

در حین تعیین مراکز هزینه به این نکته توجه داشته باشید که علاوه بر امکان تخصیص هزینه ها، حوزه مسئولیت سرپرستان این مراکز مشخص باشد. در اکثر نرم افزار های حسابداری از جمله هوشمند امکان تعریف مراکز هزینه در نظر گرفته شده است. بنابراین شما می توانید علاوه بر ثبت هزینه های انجام شده در نرم‌افزار حسابداری، آنها را به بخش های مورد نظر انتساب دهید. بنابراین شما از هر نسخه نرم‌افزار حسابداری استفاده کنید، خواه نرم‌افزار پخش مویرگی، نرم‌افزار شعب، هایپر مارکت و… به راحتی می توانید مراکز هزینه را تعریف نموده و فرآیند ثبت آنها را انجام دهید. 

مراکز هزینه از لحاظ ماهیت به چند دسته تقسیم میشوند؟

  • مراکز هزینه تولیدی:

واحدهایی که در ساخت و تولید محصول و یا ارائه ی خدمات به طور مستقیم نقش داشته و تمام فعالیت های تولیدی یا خدماتی در این بخش ها صورت می گیرد. در مؤسسات تولیدی به طور کلی مراکز هزینه  خود به دو دسته دوایر تولیدی و دوایر خدماتی تقسیم می شوند.

  • مراکز هزینه اداری:

آن دسته از واحدهای تشکیلاتی یک کسب و کار، که وظیفه رسیدگی به امور ستادی و مدیریتی بنگاه اقتصادی را بر عهده دارند.

  • مراکز هزینه خدماتی:

این واحدها در واقع مراکز خدمت‌رسان و پشتیبان هستند و به طور مستقیم در ساخت محصول دخیل نیستند. اما به واحدهای دیگر که می توانند تولیدی و یا غیر تولیدی باشند خدمات ارائه می دهند.

 

مراکز هزینه در نرم افزار حسابداری هوشمند:

همانطور که میدانید یکی از دلایل اصلی استفاده از نرم‌افزار حسابداری، مدیریت هزینه بخش های مختلف یک سازمان یا مجموعه کاری می باشد. آیا شما صاحب کسب و کاری هستید که از بخش ها و مراکز مختلف تشکیل شده و هر بخش به طور جداگانه هزینه های مربوط به خود را دارد؟

اگر پاسخ مثبت است، احتمالا شما هم در حساب و کتاب هزینه های بخش های مختلف، دچار سردرگمی شده اید. اما ما این مشکل را پیش بینی کرده ایم و بافراهم آوردن امکان تعریف مراکز هزینه و ساماندهی آنها این مشکل را به راحتی حل کرده ایم. در ادامه باما همراه باشید با آموزش مرحله به مرحله تعریف مراکز هزینه در نرم‌افزار حسابداری هوشمند:

ابتدا از منو اصلی برنامه، بخش تعاریف برنامه زیر منو تعریف مراکز هزینه را انتخاب می کنیم .

تعریف مراکز هزینه در نرم افزار حسابداری هوشمند

در مرحله بعد فرم تعریف و ایجاد مرکز هزینه برای شما نمایش داده می شود. به منظور ایجاد مرکز هزینه کلید ایجاد که در قسمت پایین فرم در نظر گرفته شده است را انتخاب کنید. ( همچنین می توانید کلید F2 از صفحه کلید را بزنید).

توجه داشته باشید که اگر برای اولین بار اقدام به تعریف مراکز هزینه کرده اید، شما با یک فرم خالی مواجه هستید در غیر این صورت در فرم کلیه مراکز هزینه ای که از قبل تعریف شده اند، قابل مشاهده می باشند. در این حالت شما امکان ویرایش و حذف هر کدام از این مراکز هزینه را خواهید داشت. 

چگونگی ایجاد مراکز هزینه در نرم افزار حسابداری
تعریف مراکز هزینه در نرم افزار حسابداری هوشمند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *