مراحل تعریف اشخاص و شرکت ها در حسابداری هوشمند:
یکی از فاکتور های مهم در هر نرم افزار حسابداری، تعریف اشخاص حقیقی وحقوقی به منظور ثبت کلیه مراودات تجاری از جمله دریافت و پرداخت وجه، خرید وفروش کالا بطور متقابل و … می باشد. در این مطلب قصد داریم شما را با چگونگی تعریف اشخاص حقیقی، حقوقی و شرکت ها در نرم افزار حسابداری هوشمند آشنا کنیم.
در بدو ورود به نرم افزار حسابداری، از منوی اصلی برنامه با انتخاب گزینه تعاریف وارد زیر منوی مربوطه شده و گزینه تعریف اشخاص و شرکت ها را انتخاب می کنیم. ( هر چند دسترسی به این گزینه در داشبورد دسترسی آسان نرم که در سمت راست نرم افزار تعبیه شده نیز در نظر گرفته شده است. )
با انتخاب گزینه فوق، فرم مربوط به معرفی اشخاص و شرکت ها باز می شود. توجه داشته باشیدورود دقیق کلیه اطلاعات این بخش حائز اهمیت بوده، زیرا این اطلاعات در سایر قسمت ها از جمله کلیه گزارش ها، فاکتور ها و… که مربوط به شخص موردنظر می باشد مورد استفاده قرار می گیرد.

به این منظور کلید جدید که در پایین فرم در نظر گرفته شده است را فشرده یا کلید میانبر F2 از صفحه کلید را بزنید تا وارد فرم ورود اطلاعات شوید. در این فرم، کد حسابداری به صورت اتوماتیک درج می شود اما سایر اطلاعات توسط اپراتور باید به دقت وارد شود. در قسمت پایین فرم یک دکمه با عنوان ایجاد تفضیل برای سایر حساب ها می باشد که در صورت نیاز می توانید کد های تفضیلی به فرد یا شرکت موردنظر نسبت دهید.این کدها تقریبا در بیشتر قسمتهای برنامه قابل مشاهده و دسترسی می باشند. توجه داشته باشید که در محیط کلیه نرم افزار های هوشمند از جمله نرم افزار حسابداری بازرگانی، نرم افزار حسابداری هایپرمارکت، نرم افزار حسابداری پخش مویرگی و شعب و… روال کار به همین صورت می باشد)
مطالعه مطلب مربوط به کد های تفضیلی و نحوه ایجاد آنها را به شما پیشنهاد می کنیم.

قابلیت های مهم هنگام ایجاد اشخاص در نرم افزار حسابداری هوشمند
- هنگام ایجاد شخص یا شرکت در کلیه نرم افزار های حسابداری هوشمند ( نرم افزار حسابداری بازرگانی، نرم افزار حسابداری شرکتی، نرم افزار حسابداری شعب و مرکز و….) میتوانید آنها را از بین پرسنل یا سهامداران انتخاب کنید که در این صورت باید ماهیت را همکار انتخاب کنید.
- در ابتدای کار با نرم افزار اگر با شخص /شرکت مانده حساب داشته باشیم به راحتی در این بخش میتوانیم وارد کرده و ماهیت آنرا تعیین کنیم ودر این صورت سند افتتاحیه ای با عنوان مانده ابتدای دوره ثبت میشود.
3. برای شخص/شرکت میتوانید حداکثر اعتبار در نظر بگیرید در اینصورت هنگام صدور فاکتور فروش برای شخص/شرکت اگر مبلغ فاکتور فروش بیشتر از اعتبار شخص باشد سیستم هشدار میدهد.

4. در این قسمت چندین تب وجود دارد که در ادامه هر کدام را شرح میدهیم.
- تب سایر مشخصات: در این قسمت اطلاعات اضافی مثل فکس،کدپستی،کد ملی ،گروه مشتری که منظور گروه هایی است که در قسمت تعاریف برای گروهبندی اشخاص جهت اعمال قیمت ایجاد شده و…برای شخص/شرکت موردنظر ثبت میکنیم.
- تب ناحیه بندی مشتریان: اگر از قبل در قسمت تعاریف بخش منطقه بندی مشتریان نواحی مربوط به مشتریان خود را تعریف کرده باشید دراین تب میتوانید شخص/شرکت را به این نواحی نسبت دهید.
- معرف: در این قسمت میتوان ضامن و مشخصات آنرا برای شخص/شرکت موردنظر تعیین کنیم.
- عضویت در باشگاه مشتریان: میتوان شخص/شرکت را در باشگاه مشتریان خود عضو کنید.
- مشخصات مالیاتی: در این تب میتوانید مشخصات مالیاتی برای شخص/شرکت وارد کنید.
- گروهبندی تبلیغاتی: اگر از قبل در برنامه چنین گروهی ایجاد کرده باشید به راحتی هنگام تعریف شخص/شرکت اینجا میتوانید آنرا به شخص/شرکت تخصیص دهید.
- بعد از تکمیل اطلاعات و زدن دکمه تایید جهت ثبت شخص/شرکت پیام زیر نمایش داده میشود.که در صورتیکه خیر را انتخاب کنید هم بعدا با رفتن به فرم معرفی اشخاص و شرکتها و انتخاب شخص مورد نظر با کلیک راست بر روی نام شخص قادر به اضافه کردن شماره شخص به دفتر تلفن هستید.
ویرایش اشخاص و شرکت ها در نرم افزار حسابداری
در فرم معرفی اشخاص و شرکت ها علاوه بر امکان تعریف اشخاص و شرکت ها، امکان مشاهده اطلاعات و جزئیات، حذف شخص یا شرکت و اصلاح اطلاعات مربوط به هر شخص یا شرکت را را در اختیار خواهید داشت. به منظور مشاهده جزئیات و اطلاعات باانتخاب ردیف مربوط به شخص یا شرکت مورد نظر بر روی کلید های جزئیات یا مشاهده اطلاعات کلیک کنید ( این دکمه ها را با کادر سبز رنگ در تصویر مشخص نموده ایم)
برای اصلاح یا حذف اطلاعات مربوط به هر شخص یا شرکت با انتخاب ردیف مربوطه، بسته به نیاز خود یکی از کلید های اصلاح یا حذف را استفاده نمائید. ( قسمت حاوی کلید های فوق با نوار سبز رنگ در قسمت پایینی فرم مشخص شده است). توجه به این نکته حائز اهمیت می باشد که حذف شخص یا شرکت مورد نظر منوط به عدم داشتن کارکرد ( فاکتور و رسید) می باشد، در غیر این صورت با پیام خطا مواجه خواهید شد.