چگونه باید حسابهای بانکی را در نرم افزار هوشمند تعریف کنیم؟

آموزش تعریف بانک در نرم افزار حسابداری هوشمند

 

در این مقاله قصد داریم نحوه تعریف بانک در نرم افزار حسابداری هوشمند، را به شما آموزش دهیم. به منظور تعریف بانک در نرم افزار از منوی اصلی برنامه، تعاریف برنامه و زیر منوی تعریف بانک ها و مشاهده صورت حساب را انتخاب می کنیم.

با زدن گزینه فوق، فرم “تعریف و کارکرد بانک” باز شده که در این فرم سه تب با عناوین ” مشاهده اطلاعات”، “جزئیات” و “صورت حساب بانک” را مشاهده می کنید. در صورتی که شما از قبل اقدام به تعریف بانک در نرم افزار حسابداری  کرده باشید، در قسمت مشاهده اطلاعات، لیست کلیه بانک های تعریف شده قابل مشاهده می باشد.

تعریف حساب بانکی در نرم افزار هوشمند

تعریف بانک در نرم افزار حسابداری هوشمند

به منظور تعریف بانک جدید در این فرم، از قسمت پایین فرم دکمه جدید یا کلید F2 از صفحه کلید را فشرده تا فرم “ایجاد بانک” نمایان شود.در این فرم، فیلد های مختلفی وجود دارد که فیلد ” کد بانک” به صورت پیش فرض توسط نرم افزار پر می شود.

در فیلد های بعدی به ترتیب و بر اساس عنوان فیلد باید نام بانک، نام شعبه، شماره حساب، ادرس، تلفن و.. را به دقت وارد کنید. ( در صورت نیاز شما می توانید شرح وضعیت حساب را نیز وارد کنید)

بعد از پر کردن دقیق فیلدها، با فشردن کلید تائید یا میانبر ctrl+s از صفحه کلید، بانک مورد نظر شما تعریف شده و به صورت خودکار علاوه بر کد حسابداری جاری، دو کد هزینه بانک و حساب در جریان وصول نیز در سرفصل دارایی های جاری بانک اضافه خواهد شد.

( توجه داشته باشید که مراحل ارائه شده در این اموزش در کلیه نسخه های نرم افزار هوشمند از جمله نرم افزار حسابداری هایپر مارکت، نرم افزار حسابداری پخش مویرگی، نرم افزار حسابداری شعب و… قابل استفاده می باشد)

نکته : در صورتیکه حساب بانکی شما از قبل دارای مانده موجودی می باشد در حین تعریف بانک باید این مقدار در فیلد موجودی اولیه در زمان افتتاح حساب وارد شود. این مبلغ به عنوان موجودی افتتاحیه بانک در سند افتتاحیه ثبت شده و در تب صورتحساب نیز بانک قابل مشاهده است.

مطالعه آموزش تعریف صندوق در نرم افزار حسابداری هوشمند و اتصال کارتخوان به بانک در نرم افزار را به شما پیشنهاد می کنیم.

مشاهده و ویرایش حساب های بانکی تعریف شده در نرم افزار هوشمند

دقت کنید هنگام تایید بانک به شما پیامی نمایش داده میشود و از شما  سوال میشود که “بانک جدید به درستی ایجاد شد. آیا می خواهید بانک ایجاد شده به عنوان یکی از کارتخوانهای فروشگاه تعریف گردد؟”

اگر گزینه بله را انتخاب کنید به شما پیام دیگری نمایش داده میشود که بانک مورد نظربعنوان صندوق فروشگاهی تعیین گردید.

تعریف حساب بانکی در بخش اول دوره نرم افزار هوشمند چگونه است

در فرم تعریف و کارکرد بانک، شما امکان اصلاح و حذف رکوردهای مربوط به بانک ها را خواهید داشت. به منظور اصلاح اطلاعات بانک، با انتخاب رکورد مربوط به بانک مورد نظر و زدن کلید اصلاح یا کلید F4 از صفحه کلید براحتی رکورد مورد نظر خود را اصلاح کنید.

توجه داشته باشید در صورتی می توانید یک بانک را حذف کنید که هیچ تراکنش فعالی از این بانک وجود نداشته باشد. در واقع اگر از فرم “تعریف و کارکرد بانک” بانک خود را انتخاب کنید سپس به تب صورتحساب مراجعه کنید برای بانک انتخابی شما باید این تب هیچ رکوردی نداشته باشد تا بتوانید بانک را حذف کنید.

حذف حساب بانکی در نرم افزار هوشمندچگونه است؟

تب صورتحساب بانک

در صورت نیاز به مشاهده اطلاعات بانک ( وجه، شماره سند، شماره رسید) تب صورتحساب بانک را انتخاب کنید. در قسمت بالایی این صفحه شما می توانید بازه زمانی مورد نظر برای یک بانک را انتخاب کنید و به صورت سفارشی اطلاعات مورد نظر خود را نمایش دهید. توجه داشته باشید در صورتی که یک سند به صورت دستی وارد شده باشد، در فیلد وجه شما عبارت “سند دستی” را مشاهده خواهید کرد.نکته : برای مشاهده سند مورد نظر تنها کافی است که بر روی فیلد وجه یا رسید دوبار کلیک کنید.

مشاهده گردش صورت حساب بانکی در نرم افزار هوشمند

چگونگی مراحل ثبت چک در نرم افزار حسابداری هوشمند

به منظور تعریف دسته چک برای بانک هایی که در سیستم معرفی کردید، در فرم “تعریف و کارکرد بانک”، ابتدا در تب مربوط به مشاهده اطلاعات بانکی که میخواهید برای آن دسته چک تعریف کنید را انتخاب کنید.

سپس با استفاده از دکمه عملیات چک در پایین فرم گزینه معرفی دسته چک را انتخاب کنید تا فرم “دسته چک” برای شما باز شود. در صورتی که شما از قبل برای بانک مورد نظر دسته چک تعریف کرده باشید، مشخصات دسته چک مانند کد دسته چک، شماره دسته چک و تعداد برگه ها در دسته چک در این فرم قابل مشاهده می باشد.

ترفند چاپ چک در نرم افزار حسابداری هوشمند

حال به منظور تعریف دسته چک جدید، در پایین همین فرم دکمه جدید یا کلید F2 از صفحه کلید را انتخاب کنید و در فرم “ایجاد دسته چک”، اطلاعات را با دقت وارد کنید. ( برای مشاهده نرم افزار حسابداری بازرگانی کلیک کنید)

بعد از وارد کردن اطلاعات، به منظور تولید سریال چک ها باید دکمه تولید ( کلید F2 )را انتخاب کنید و در نهایت کلید تائید (ctrl+s) را انتخاب کنید.نکته: در صورتی شما امکان حذف یک دسته چک را خواهید داشت که از آن دسته چک هیچ چک فعالی در جریان نباشد.

مشاهده وضعیت چک ها در نرم افزار هوشمند

برای مشاهده وضعیت چک های یک دسته چک، دسته چک مورد نظر را از فرم”دسته چک” انتخاب و بر روی دکمه ی مشاهده وضعیت دسته چک ها را در پایین این فرم کلیک کنید تا فرم “مشاهده وضعیت دسته چک های موجود در سیستم” برای شما نمایان شود.

چگونگی بررسی وضعیت چک در نرم افزار هوشمند

 

چگونگی ابطال شماره سریال چک در نرم افزار

همچنین در  فرم “مشاهده وضعیت دسته چک های موجود در سیستم”شما می توانید شماره چک های  بلااستفاده را نیز حذف کنید. برای این کار شماره چک موردنظر را انتخاب و دکمه ی ابطال سریال چک را کلیک کنید.

چگونه مي توان برگه چک را در نرم افزار حسابداری هوشمند چاپ کرد ؟

شاید برای شما نیز اتفاق افتاده باشد که در حین پر کردن اطلاعات چک، مجبور به اصلاح اطلاعات شده که همان خط خوردگی چک مرسوم می باشد. ما در نرم افزار حسابداری هوشمند به منظور جلوگیری از این مشکل، امکان تعریف شکل چاپی چک را فراهم آورده ایم.

شما میتوانید برای حساب های بانکی خود به تعداد دلخواه شکل چاپی چک تعریف کرده و در زمان صدور و پرداخت چک ، اطلاعات را در سیستم وارد نموده و در صورت نیاز اصلاحات لازم را انجام داده و با استفاده از گزینه چاپ چک و قراردادن چک در چاپگر مشخصات مربوطه را روی چک چاپ کنید.

 

مزایای معرفی شکل چاپی چک در نرم افزار هوشمند

  1. کاهش امکان خط خوردگی چک
  2. تسریع امر صدور چک
  3. امکان مشاهده اطلاعات فرم نمایش چک های چاپی از قبل تعریف شده

در پایین تب مشاهده اطلاعات، با فشردن دکمه عملیات چک و انتخاب گزینه معرفی فرم شکل چاپی چک، فرم نمایش چک های چاپی از پیش تعریف شده در برنامه، نمایش داده می شود.

درصورت عدم تعریف فرم چاپی، برای تعریف نمونه جدید می توانید گزینه ایجاد از پایین فرم یا کلید F2 از صفحه کلید را فشرده تا فرم زیر برای شما باز شود.در فرم مشخصات چاپ چک، بعد از وارد کردن نام چک، نیاز است شما کلیه قسمت های چک را با خط کش به طور دقیق ( بر حسب میلی متر) اندازه گیری نمائید و در کادر مربوطه وارد کنید.

جهت تسهیل و افزایش دقت در وارد کردن اطلاعات با رفتن روی هر گزینه، خطوط  راهنمای قرمز رنگی جهت نمایش کادر و اندازه موردنظر روی فرم نمایش داده می شود. پس از تکمیل همه اندازه ها با زدن کلید ثبت اطلاعات ذخیره می شود.

تعریف دسته چک و چاپ روی چک در نرم افزار حسابداری هوشمند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *