یکی از قابلیت های نرم افزار حسابداری هوشمند، امکان تعریف فرمول به منظور قیمت گذاری بر کالاهای موجود در یک فروشگاه یا حتی برای یک کالای خاص برای گروهی منتخب از مشتریان می باشد که به آن گروه قیمتی میگوییم. به عنوان مثال شما در نظر دارید به منظور مشتری مداری برای گروهی از افراد که بیش از 5 سال مشتری شما هستند، تخفیف 5 درصدی در نظر بگیرید.شما می توانید با استفاده از قابلیت تعریف فرمول قیمت، این تخفیف را همانطور که گفتیم روی یک کالا و حتی مجموعه ای از کالاها اعمال نمائید. به این منظور نیاز است شما یک گروه از مشتریان را برای خود ایجاد کنید به عنوان مثال گروه مشتریان وفادار و یک فرمول قیمت برای گروه مشتریان وفادار خود تعریف نموده که به این ترتیب تخفیف به صورت اتوماتیک بر روی کالاهای در نظر گرفته شده اعمال می شود.
برای آشنایی با نحوه تعریف اشخاص و شرکت ها در نرم افزار حسابداری هوشمند کلیک کنید
مراحل تعریف فرمول قیمت در نرم افزار حسابداری هوشمند:
- از منوی برنامه، تعریف زیر برنامه، تعریف گروهبندی اشخاص جهت اعمال قیمت را انتخاب کنید. تا فرم “تعریف گروه اشخاص و شرکت ها” می شود.
- در این فرم تمامی گروه های قیمتی که از قبل برای مشتریان ایجاد کردیم را مشاهده می کنیم. با زدن کلید F2 شما می توانید گروه قیمتی جدیدی ایجاد کنید و در صورتی که یک گروه قیمتی از قبل تعریف شده داشته باشید با زدن کلید F4 می توانید آن را اصلاح کنید ( کلیه فیلد هایی که در هنگام تعریف گروه ایجاد کرده اید قابل اصلاح می باشد)
- با فشردن دکمه F3 می توانید رکورد مربوط به گروه مشتریان خود را حذف کنید. پیش نیاز این کار حذف مشتری از گروه مورد نظر می باشد. برای این منظور شما باید تمامی مشتریانی که در گروه مورد نظرقرار دارند، در قسمت تعریف اشخاص و شرکت ها، جستجو کرده و سپس با استفاده از دکمه اصلاح مشتری را ازگروهی که در ان قرار دارد خارج یا شخص را به گروه دیگر انتساب دهید تا بتوان گروه قبلی را حذف کنید.
- با زدن Esc از فرم بالا خارج می شوید.
کلیه موارد ذکر شده قابل استفاده برای نسخه های مختلف نرم افزار از جمله نرم افزار حسابداری شعب، نرم افزار حسابداری پخش مویرگی، نرم افزار حسابداری هایپر مارکت و سایر نسخه ها می باشد.

اضافه کردن شخص یا گروهی از اشخاص به یک گروه قیمتی
در صورتی که شما یک گروه از قبل تعریف شده داشته باشید می توانید یک شخص یا گروهی از اشخاص را با استفاده از دکمه های پایین فرم “تعریف گروه اشخاص و شرکتها”، به گروه مورد نظر خود اضافه کنید. در ادامه با ذکر یک مثال به تعریف یک گروه قیمتی و اضافه کردن شخص جدید به گروه تعریف شده، شما را با موضوع بیشتر آشنا خواهیم کرد. به تصویر زیر توجه داشته باشید که با یکسری کادر رنگی مشخص شده است و هر کادر دارای یک شماره می باشد.

مطالعه مقاله آموزش قدم به قدم تعریف کالا و خدمات جدید در نرم افزار حسابداری هوشمند را به شما پیشنهاد می کنیم.
- در کادر شماره یک، باید برای گروه خود نام انتخاب کنید.
- در این قسمت یک شرح برای گروه خود بنویسید.
- در این بخش مشخص کنید فرمولی که میخواهید روی قیمت اعمال شود
الف) اگر تخفیف مورد نظر باید بر روی همه کالاها اعمال شود گزینه ” همه کالاها ” را انتخاب می کنیم.
ب) در صورتی که در نظر داشتن یک کالای خاص، باید از بین کالاهای تعریف شده یکی را انتخاب کنید. به عنوان مثال مسواک، آب معدنی، پفک و…
ج) در صورتی که شما قصد اعمال تخفیف برای گروه خاصی از کالا ها داشته باشید، باید از گزینه سوم استفاده کنید. به این منظور گروه کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید.( به عنوان مثال : گروه محصولات آرایشی و بهداشتی ) در مرحله بعد باید بخش گروه موردنظر را انتخاب نموده ( در مثال گروه محصولات آرایشی و بهداشتی یعنی بخش شامپوها یا شوینده های دست را انتخاب کنید)
4. برای تعریف فرمول قیمت برای گروه مورد نظر باید گزینه مبلغ فروش خرده طبق لیست را انتخاب کنید. در کادر پایین یک فرمول برای شما نمایش داده می شود. برای درک بهتر، این گزینه را با ذکر یک مثال برای شما توضیح خوهیم داد.
در این مثال قصد داریم به مشتریان خود با 5 سال سابقه، یک تخفیف، 5 درصدی بر روی تک تک کالاهای لیست خریدشان اعمال کنیم. فرمول این تخفیف مانند تصویر بالا خواهد بود. گزینه مبلغ فروش خرده طبق لیست را انتخاب کنید(کادر شماره 4)، سپس با استفاده از بخش (5) مقدار درصد را اعمال می کنید و کلید تایید و درج عدد را میزنید.
- هر قسمت از فرمول که محاسبه صحیح آن اهمیت دارد (به عنوان مثال، میزان تخفیف روی قیمت کالا) را انتخاب کرده سپس کلید محصورکردن عبارت در پرانتز (6)را می زنید. در این مثال اگر عبارت 5/100*{PRE} در پرانتز نبود محاسبات اشتباه می شد مثلا قیمت کالا اگر 1000تومان باشد:
با اعمال پرانتز 950=50-1000
بدون پرانتز 0=0.05*0=0.05*1000-1000
نکته مهم : بعد از اطمینان از فرمول خود کل فرمول را انتخاب کنید و آنرا با پرانتز محصور کنید.
7) با استفاده از این کلید میتوان بخشی از فرمول را که میخواهیم حذف کنیم انتخاب و حذف کنیم.
8)به طور کلی فرمول با این کلید حذف می شود.
9)تعداد ارقامی از مبلغ را که میخواهیم رند شود رادر این بخش مشخص می کنیم.
10)نحوه رند کردن ارقام در این بخش مشخص میشود اینکه رو به بالا رند کنیم یا پایین.
11)برای ذخیره تغییرات این کلید را انتخاب می کنیم.
12) برای خروج از فرم از این کلید استفاده می کنیم.